Συντελεστές

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση είναι ένας τόπος πολιτισμού που φιλοξενεί εκδηλώσεις και δράσεις όλου του καλλιτεχνικού φάσματος, από το θέατρο, το χορό, τη μουσική, τον κινηματογράφο και τα εικαστικά έως την ψηφιακή και υβριδική τέχνη και τα γράμματα. Αποστολή μας είναι η προβολή του σύγχρονου πολιτισμού, η υποστήριξη των Ελλήνων δημιουργών, η καλλιέργεια διεθνών συνεργασιών, η εξερεύνηση των ορίων μεταξύ επιστημών, τέχνης και κοινωνίας, η εκπαίδευση για τα παιδιά και η διά βίου μάθηση για ανθρώπους κάθε ηλικίας, σε ένα χώρο ανοιχτό και προσιτό σε όλους.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ
Χρήστος Καρράς

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ
Δάφνη Δραγώνα, Πάνος Δραγώνας

Η Δάφνη Δραγώνα είναι επιμελήτρια και θεωρητικός με βάση το Βερολίνο. Είναι μέλος της βασικής επιμελητικής ομάδας του φεστιβάλ για την τέχνη και τον ψηφιακό πολιτισμό, transmediale. Εστιάζει το ενδιαφέρον της σε μετα-ψηφιακές καλλιτεχνικές πρακτικές και μεθοδολογίες, καθώς και σε εναλλακτικές υποδομές και συστήματα που επιδιώκουν την κριτική ενδυνάμωση χρηστών και πολιτών. Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε σε ακαδημαϊκές εκδόσεις, καταλόγους εκθέσεων και περιοδικά πολιτισμού τέχνης. Έχει συνεργαστεί με μουσεία και φεστιβάλ. Μεταξύ άλλων, έχει επιμεληθεί ή συνεπιμεληθεί τα ακόλουθα: Homo Ludens Ludens (Laboral, 2008), Mapping the Commons – Athens (ΕΜΣΤ, 2010), Data Bodies - Networked Portraits (Fundacion Telefonica & Alta Tecnologia Andina, 2011), Datenspiel/Dataplay (Ινστιτούτο Γκαίτε & Frown, 2013), Εκ Νέου (ΕΜΣΤ, 2013), Home/s (Ινστιτούτο Γκαίτε & Μουσείο Μπενάκη, 2013), New Babylon Revisited (Ινστιτούτο Γκαίτε, 3 137 Space Under, Circuits & Currents, 2014), την έκθεση και το συνέδριο της transmediale 2015 Capture All, το συνέδριο της transmediale 2017 ever elusive. Είναι διδάκτωρ του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Πάνος Δραγώνας είναι αρχιτέκτονας και επιμελητής, καθηγητής Αρχιτεκτονικού και Αστικού Σχεδιασμού στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Το 2001 δημιούργησε, μαζί με τη Βαρβάρα Χριστοπούλου, το γραφείο dragonas christopoulou architects (www.deltarchi.com). Από το 2001 έως το 2013 ήταν σύμβουλος έκδοσης των ετήσιων επιθεωρήσεων Αρχιτεκτονικά Θέματα και Θέματα Χώρου + Τεχνών. Το 2012 ήταν εθνικός επίτροπος και συνεπιμελητής της έκθεσης Made in Athens, που εκπροσώπησε την Ελλάδα στη 13η διεθνή έκθεση αρχιτεκτονικής Μπιενάλε της Βενετίας (2012). Έχει επιμεληθεί, ατομικά ή και σε συνεργασία, τις εκθέσεις Adhocracy [Athens] (2015), Rethink Athens (2013), 14F/21GR: Νέοι Αρχιτέκτονες από τη Γαλλία και την Ελλάδα (2012) και τη 2η Μπιενάλε Νέων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων (1998). Έχει ακόμα συνεπιμεληθεί τον κύκλο εκδηλώσεων Rethink Athens - Αστικές Προκλήσεις στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση (2013-15). Το 2016 ήταν επισκέπτης ερευνητής στο κέντρο ελληνικών σπουδών Stanley J. Seeger '52 του Πανεπιστημίου Princeton. Το ερευνητικό και σχεδιαστικό έργο του επικεντρώνεται στους μετασχηματισμούς των ελληνικών πόλεων κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, στη διερεύνηση νέων οικιστικών τυπολογιών και στις σχέσεις μεταξύ κινηματογράφου, αρχιτεκτονικής και μοντέρνας πόλης.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ
Κωνσταντίνα Σουλιώτη

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΛΕΨΗ
Πάνος Δραγώνας & Βαρβάρα Χριστοπούλου

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
ΤΕΝΣΩΡ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Τ.Ε. (Γ.Σ. Παπαδημητρίου & Μ. Παντελιδάκη)

ΦΩΤΙΣΜΟΙ
L4A “Lighting for Architecture”

ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Τεχνική διεύθυνση: Λευτέρης Καραμπίλας
Γραμματεία: Ρεβέκκα Στάμου
Εγκατάσταση εξοπλισμού: Παναγιώτης Ρονιώτης

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Κώστας Απολλώνιος
Γιάννης Χαζάκης

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Τεχνική διεύθυνση: Γιάννης Κουτσούπης
Γραμματεία: Έλενα Κεράτσα
Ηλεκτρολόγοι: Νίκος Ίσσης, Δημήτρης Μπουγιούκος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
Βασίλης Παναγιωτακόπουλος

ΒΟΗΘΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
Γιώργος Λιναρδάκης

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΡΓΩΝ
MOVEART A.E.

ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΧΕΙΩΝ-ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ
GRAPHICON - ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ Α. ΚΑΙ Ν. ΟΕ

ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ
Beetroot

ΚΟΡΝΙΖΕΣ
Νίκος Σδράλης

ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ & ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΩΝ
Βασίλης Δουβίτσας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ
Δάφνη Δραγώνα, Πάνος Δραγώνας

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ
Πάσκουα Βοργιά, Ηρακλής Παπαθεοδώρου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
Μυρτώ Λάβδα, Ελεάννα Σεμιτέλου

ΧΩΡΟΣ
Διπλάρειος Σχολή
Πλ. Θεάτρου 3, Αθήνα